Loader

Καρυδάτο

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Γλυκό- Veggie μενού Χριστουγέννων 2011

Συστατικά  

8κ.σ.καρυδόψιχα τριμμένη
8κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
8κ.σ.ζάχαρη
4αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.γαρύφαλλο
1κ.γλ.σόδα
1βανίλια
Βούτυρο & αλεύρι για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ φλ.ζάχαρη
1φλ.νερό
Το χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έπειτα με τη σειρά , ανακατεύοντας κάθε φορά, τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την καρυδόψιχα, τη σόδα και τη βανίλια. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι αφού πρώτα το κόψουμε προσεχτικά σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *