Loader

Καρπουζόπιτα Μήλου

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

**Κάτω από το σουρωτήρι βάλτε ένα μεγάλο μπώλ και το χυμό που θα βγάλει απλά σουρώστε τονν, βάλτε 2 παγάκια και πιείτε τον όση ώρα θα περιμένετε να γίνει η καρπουζόπιτα!!

Συστατικά  

1μεγάλο καρπούζι
10κ.σ.αλεύρι
4κ.σ.ζάχαρη(ανάλογα πόσο γλυκό είναι το καρπούζι)
Κανέλα
3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί
Σουσάμι
200γρ.μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το ψιλοκόβουμε. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και με τα χέρια μας το πιέζουμε να λιώσει και να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Το αφήνουμε να στραγγίξει τουλάχιστον μια ώρα Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το καρπούζι, τη ζάχαρη , το μισό μέλι και τέλος το αλεύρι και το λάδι για να δούμε πόσο θα πάρει. Πρέπει να αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό. Λαδώνουμε ένα ταψί , το πασπαλίζουμε με σουσάμι και απλώνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Πρέπει να έχει πάχος μέχρι 2,5 εκατοστά. Πασπαλίζουμε και από πάνω σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και το υπόλοιπο μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετραγωνάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *