Loader

Καριόκες με περίσσευμα βασιλόπιτας

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 17
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

17 έχουν βαθμολογήσει

Αντί για βασιλόπιτα μπορείτε να αντικαταστήσετε με κέικ,τσουρέκι ακόμα και μελομακάρονα

Συστατικά  

200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από βασιλόπιτα,κέικ που περίσσεψε)
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
1 κ.σ. της κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (πηχτό)
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2κ.σ.γάλα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκυ

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Σε μια μεμβράνη βάζουμε το μίγμα, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε 1 μέρα στο ψυγείο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (200 γρ.) μαζί με το γάλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα. Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν. Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στο ψυγείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *