Loader

Κανελόνια με σπανάκι της Ρένας

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 συσκ.κανελόνια
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
300γρ.ανθοτυρο
250γρ.ρεγκάτο
250ml κρέμα γάλακτος
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε αντικολληικό τηγάνι με ελάχιστο νεράκι να μαλακώσει.Αν είναι πολύ μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε ελεφρά με το χέρι μας πριν τα αχνίσουμε. Μόλις μαλακώσει το σπανάκι μας,ρίχνουμε λαδάκι και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση με τα υγρά του.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο λιωμένο και το μισό ρεγκάτο. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κανελόνια και τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ταψί μακρόστενο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού,το υπολοιπο τυράκι και λίγο βούτυρο,σε κομματάκια γύρω γύρω σε διάφορα σημεία του φαγητού μας. Συμπληρώνουμε με ένα ποτηράκι νερο ή και παραπάνω κατά τη διαρκεια του ψησίματος γιατί χρειάζεται να βράσουν τα μακαρόνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλη μισή χωρίς το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα. Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.