Loader

Μοσχαράκι με χυμό εσπεριδοειδών

2013-08-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

22/08/13

Είναι και αυτή η αίσθηση της πρώτης εβδομάδας μετά τις διακοπές..τόσο γλυκιά πανάθεμα την.

Σαν το σώμα σου να ξυπνάει σπίτι και το μυαλό σου..εκεί που πέρασες τις τελευταίες μέρες.

Στο ωραίο πρωινό καφεδάκι με θέα τη θάλασσα ή στο βραδινό ποτάκι δίπλα στον παφλασμό των κυμάτων. Αααααχ, ωραία ήταν και φέτος Δόξα το Θεό, φίλοι μου.

Συστατικά  

 

400γρ. μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε λωρίδες

Χυμό από ½ λεμόνι, ½ πορτοκάλι και ½ lime

2κ.σ.ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

1/3κ.γλ.κύμινο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1μεγάλη πιπεριά , της αρεσκείας μας, κομμένη σε λωρίδες

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

Πράσινη σαλάτα, ντομάτα σε φέτες για το σερβίρισμα

1τορτίγια κομμένη σε λωρίδες ή 2-3 ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι ή το wok 1 στο μάτι και το ζεσταίνουμε καλά. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια από το κρέας με αλατοπίπερο, το κύμινο και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το λάδι στο ζεστό σκεύος και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τους χυμούς των εσπεριδοειδών, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε στο μάτι 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας στον ενδιάμεσο χρόνο και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά μέσα σε τορτίγια που έχουμε βάλει πράσινη σαλάτα και φέτες ντομάτας ή εναλλακτικά όπως στην φωτογραφία, δίπλα στη πράσινη σαλάτα και τη ντομάτα, ραντίζοντας με το επιπλέον ελαιόλαδο και γαρνίροντας με ψημένες φέτες τορτίγιας.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.pressurecookingtoday.com/2013/07/pork-carnitas-in-the-pressure-cooker/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *