Loader

Καλτσόνε με κοτόπουλο και πέστο

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 18λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1κ.σ.μαγιά ξερή

2 ½ φλ.αλεύρι

Αλάτι

Μια πρέζα ζάχαρη

1φλ.χλιαρό νερό

2κ.σ.λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλ/να

2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/3φλ.πέστο

Αλατοπίπερο

1/4φλ.κέτσαπ

1κ.σ.βασιλικός ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μεγάλο μπολ με τελευταίο το νερό που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός από την κέτσαπ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου μεσαίας πίτσας. Απλώνουμε από πάνω κέτσαπ και τη μισή γέμιση στη μια άκρη της ζύμης. Την σκεπάζουμε με το άλλο μισό και με τα δάχτυλα κλείνουμε τις άκρες να μην βγουν τα υλικά κατά το ψήσιμο. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 17-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *