Loader

Καλτσούνια αλμυρά

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

1φλιτζανάκι το καφέ λάδι

1ποτήρι νερό χλιαρό

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1κιλό σπανάκι ψιλ/νο

1/2κιλό ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

Ελάχιστο λάδι

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1κρεμμύδι ψιλ/νο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

1αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό΄

Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε σε μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο ,όχι πολύ λεπτό,πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε από μια κουταλιά στο κέντρο από κάθε τετράγωνο και διπλώνουμε τις 2 άκρες του φύλλου και έπειτα τις άλλες. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *