Loader

Καλοκαιρινή ντοματόπιτα

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1δόζη ζύμη για φύλλο πίτα με παρμεζάνα (βλέπε ZannetCooks.com)

1/2κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

2κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες

Μια πρέζα ζάχαρη

1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

350γρ.φέτα θρυμματισμένη

1αυγό χτυπημένο για την επάλειψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα και στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα όμορφα και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *