Loader

Κέικ μπανάνα με παπαρουνόσπορο και γλάσο σοκολάτας

2015-09-06
  • Ποσότητα: 1 μεγάλη φόρμα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/9/15

Κάθε φορά που αποφασίζω να κάνω κέικ με μπανάνες έχω ένα άγχος αν θα βγει αρκετά ζουμερό, αρκετά ψημένο και καλύτερο από την προηγούμενη φορά , τόσο που κανείς από τους δύσκολους συνδαιτυμόνες μου δεν θα αντιληφθεί ότι είναι τόσο υγιεινό. Το σημερινό Κέικ μπανάνα με παπαρουνόσπορο και γλάσο σοκολάτας με έκανε όμως πραγματικά περήφανη. Δοκιμάστε το.

banglasokeik (1) banglasokeik (3)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ¼ του φλιτζανιού παπαρουνόσπορος
  • 1 και ¼ του φλιτζανιού ζεστό γλάσο σοκολάτας , έτοιμο ή σπιτικό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το baking και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το λάδι, το μέλι, και το τυρί.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα μπανάνας και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα της αρεσκείας μας και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο και αφήνουμε να σταθεί 30-40 λεπτά, πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *