Loader

Κέικ με μέλι και κακάο ζουμερό

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

2φλ.αλεύρι

1 ½ φλ.ζάχαρη

1κ.γλ.μέλι διαλυμένο σε 1κ.γλ.νερό ζεστό

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1φλ.λάδι

1βανίλια

3αυγά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΚΑΟ

2κ.σ.κακάο διαλυμένο σε 2κ.σ.γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ φλ.νερό

1 ½ φλ.ζάχαρη

Ξύσμα από ½ λεμόνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα κακάο και μένα καλαμάκι για σουβλάκι ή κάτι αιχμηρό το βουτάμε στο κέικ πηγαίνοντας το από την μια πλευρά στην άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράσουμε για 5-10 λεπτά. Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , το κόβουμε σε φέτες και το σιροπιάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *