Loader

Κέικ με μέλι και βρώμη

2015-07-05
  • Μερίδες: 6-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

5/7/15

Κέικ με μέλι και βρώμη γιατί όπως έχετε καταλάβει λατρεύω τα υγιεινά γλυκίσματα. Αυτά που μπορούν να σε εξιτάρουν με τη γεύση τους, να γίνουν εθιστικά, να εξαφανισθούν εν ριπή οφθαλμού, αλλά χωρίς όλες τις ενοχές που συνήθως τα συνοδεύουν. Ένα τέτοιο γλύκισμα είναι και το σημερινό κέικ που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και αν πειραματιστείτε ελαφρά μπορεί να ταιριάξει καταπληκτικά με επιπρόσθετα υλικά της επιλογής σας, όπως κομμάτια σοκολάτας ή χοντροτριμμένα σοκολατάκια που έμειναν ή ακόμα και κάποιο γλυκό του κουταλιού. Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη.

oatcake (2) oatcake (5)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 2/3 του φλιτζανιού μέλι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/3 του φλιτζανιού γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας, στραγγισμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο (εγώ έβαλα συκαλάκι)

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τη βρώμη στο ξινόγαλα για μισή ώρα. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αυγό στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, την βανίλια και το μείγμα βρώμης και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 3

Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γλυκό και αφού ενωθεί καλά το μείγμα κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Ρίχνουμε το γλυκό και ανακατεύουμε με κουτάλα. Το μεταφέρουμε στην φόρμα του κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέικ για να τεστάρουμε το ψήσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *