Loader

Κέικ με αμύγδαλα και λικέρ σοκολάτας

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 15
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

15 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

150γρ.αλεύρι
200γρ.ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί
3αυγά
150γρ.αμύγαλα τριμμένα
150γρ.κουβερτούρα τριμμένη
1σφηνάκι λικέρ σοκολάτας (Mozart)
Ξύσμα από 1/2πορτοκάλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και το λικέρ σοκολάτας και συνεχίσουμε το χτύπημα. Κλείνουμε το μίξερ, βγάζουμε το κάδο από τη βάση του και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε κλά με ένα κουτάλι να πάνε παντού. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι αν χώσουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγεί στεγνή. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *