Loader

Κέικ αλμυρό της Ζαννέτ

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2 1/2φλ.αλεύρι
1κ.σ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.γιαούρτι
1πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.αλλάντικα ψιλ/να της αρεσκείας μας
Αλατοπίπερο
Βούτυρο για τα φορμα
5-6 ελιές μαύρες κομμένες σε φετάκια
1κ.γλ.ρίγανη
1 1/2φλ.τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας
3αυγά
3/4φλ.ηλιέλαιο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπαμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαι ο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα αλλαντικά, τα τυριά, τις ελιές και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και απλώνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *