Loader

Κέικ αλμυρό της Ζαννέτ

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 1/2φλ.αλεύρι
1κ.σ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.γιαούρτι
1πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.αλλάντικα ψιλ/να της αρεσκείας μας
Αλατοπίπερο
Βούτυρο για τα φορμα
5-6 ελιές μαύρες κομμένες σε φετάκια
1κ.γλ.ρίγανη
1 1/2φλ.τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας
3αυγά
3/4φλ.ηλιέλαιο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπαμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαι ο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα αλλαντικά, τα τυριά, τις ελιές και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και απλώνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *