Loader

Ιταλικά ζυμαρικά ziti με μελιτζάνα και λουκάνικα

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

 

300γρ.ιταλικά ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα ziti, μακρόστενα τυλιχτά και tricolore από αφιέρωμα στα προϊόντα της Ιταλίας σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ)

2λουκάνικα χωριάτικα λεπτά κομμένα σε ροδέλες λεπτές

1μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια

1κ.σ.βασιλικός

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

1κ.σ.βούτυρο

Χυμό 1 λεμονιού

 

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα βουτυρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγανάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και, το βασιλικό και ελάχιστο νεράκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *