Loader

Θυμαρίσιο κοτόπουλο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπιπερο
2κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο
2κ.γλ.θυμάρι φρέσκο
1κ.σ.μέλι
1φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το 1 κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα. Τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε ταψί. Βαζουμε στο multi το σκόρδο, αλατοπίπερο, το μέλι , το θυμάρι και λίγο λάδί. Τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που έχει μείνει στ ταψί μαζί με το κρασί. Σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα μας. Σερβίρουμε κοτόπουλο στα πιάτα μαζί με πουρέ και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *