Loader

Θαλασσινά τσίλι

2013-05-29
  • Ποσότητα: 2
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

θαλασσινά τσίλι

Συστατικά

200gr.καλαμαράκια  κατ/να

200γρ.μύδια κατ/να

2κόκκινες κομμένες σε λωρίδες

Αλατοπίπερο

1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη ή 1τσίλι πιπεριά ξερή

1/2φλ.λευκό κρασί

Χυμός 1 λεμονιού

1κ.σ.θυμάρι

2κ.σ.λάδι

1κ.σ.βούτυρο

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.αρακάς κατ/νος

10ντοματίνια κομμένα στη μέση

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο και τις κόκκινες πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα θαλασσινά και το τσίλι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά και το θυμάρι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως σαν ορεκτικό ή μεζέ αλλά και σαν κυρίως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *