Loader

Η τελευταία πίτσα του Ιουλίου

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 & 3/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4φλ.χλιαρό νερό

1κ.σ.μέλι

1/2κ.γλ.αλάτι

1πακέτο μαγιά ξερή

2κ.σ.λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

100γρ.τυρί κρέμα

3κ.σ.κέτσαπ ανακατεμένη με 1κ.σ.πάστα σκόρδου

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1ντομάτα κομμένη σε φέτες

1μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό, το λάδι και το μέλι με ένα κουτάλι. Το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε για 5λεπ τά. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα της κέτσαπ και από πάνω διασκορπίζουμε τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και κουταλιές από το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και απλώνουμε σε διάφορα σημεία τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *