Loader

Η σπανακόπιτα της μαμάς μου

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1πακέτο φύλλο κουρού
2κιλά σπανάκι ζεματισμένο
5κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.άνιθος ψιλ/νος
3αυγά χτυπημένα
1/3φλ.φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο και συνεχίζουμε 2- λεπτά το σοτάρισμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρύωσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σπανακιού και πασπαλίζουμε με το τρίμμα φρυγανιάς. Απλώνουμε το δεύτρο φύλλο, διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα και το αλείφουμε με λίγο λάδι ανακατεμένο με λίγο νεράκι. Την χαράσουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να την σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *