Loader

Λευκή ψαρόσουπα της πεθεράς μου

2013-07-22
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 η λευκή ψαρόσουπα της πεθεράς μου

kefalosoup (5) kefalosoup (3)

Συστατικά  

Στείρες περίπου 1200γρ. (ή πέρκα, μπακαλιάρο, ροφό, ότι έχετε για σούπα)

3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε μέτριο μέγεθος

1/2ματσάκι σέλινο πλυμένο , ολόκληρο

2μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4

1ποτήρι του κρασιού λάδι

Χυμό λεμονιού –όσο επιθυθμείτε

Νερό ίσα να τα καλύπτει

Method

Step 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σέλινο, έπειτα τις πατάτες, το κρεμμύδι και πάνω τα ψάρια μας. Γεμίζουμε με νερό ίσα να τα καλύπτει και μόλις πάρει βράση , ραντίζουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σιβοβράζουμε περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να τρυπάνε πολύ εύκολα οι πατάτες με το πιρούνι μας. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το ψάρι και τα λαχανικά σε πιατέλα και τη σούπα σε σουπιέρα. Τρώγεται ζεστή ακόμα και το καλοκαίρι με μπόλικο πιπεράκι ή εξτρά λεμόνι. Είναι πολύ ελαφριά και μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω νερό στο βράσιμο της σούπας και μόλις πάρει βράση να το μεταφέρετε σε κατσαρολάκι και να βράσετε λίγο ρύζι, αν σας αρέσει στην ψαρόσουπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *