Loader

Η βασιλόπιτα του 2012 με μερέντα

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

400γρ.αλεύρι

1φλ.ζάχαρη
150ml γάλα
2αυγά
1σφηνάκι κονιάκ
1βανίλια
2κ.σ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί
3κ.σ.ρόφημα κακάο σκόνη
1κ.σ.ζάχαρη άχνη
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1φλ.μερέντα
1κέρμα ή φλουρί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα, το κονιάκ και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μίσο από το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μίξερ. Απλώνουμε από πάνω τη μερέντα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε μέσα στη πίτα το κέρμα ή το φλουρί και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Την αφαιρούμε από το ταψί και την πασπαλίουμε με το ρόφημα κακάο ανακατεμένο με την άχνη. Διακοσμούμε αν θέλουμε από πανω με στολίδια και καλή χρονια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.