Loader

Ζυμαρικά φούρνου με τσένταρ και μπέικον

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

300γρ.ριγκατόνι
Μπέικον 8 φέτες
2κ.σ. φρυγανιά τρίμμα
2κ.σ. βούτυρο
2 σκελ.σκόρδο τριμμένες
2κ.γλ. μουστάρδα
αλατοπίπερο
2κς. Αλεύρι
500ml γάλα
200γρ.τσένταρ τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζετε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδήγιες της συσκευασίας. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσατο σκόρδο, αλατοπίπερο και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε για να μη σβωλιάσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ,ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Εντωμεταξύ ψήνουμε στο γκρίλ το μπέικον να γίνει τραγανό και το ψιλοκόβουμε. Το ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά που βράσαμε, καθώς και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200C για 30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.