Loader

Ζυμαρικά με λάχανο,αντζούγιες και ξύσμα λεμονιού

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

500γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 1/2φλ.λάχανο ψιλ/νο
10φιλέτα αντζούγιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
200ml Κρέμα γάλακτος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Μυζήθρα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας. Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι και σωτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες, μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να μαλακώσει το σκόρδο. Ρίχνουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και αυτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Προσοχή στο αλάτι γιατί οι αντζούγιες είναι ήδη αρκετά αλμυρές. Συμπληρώνουμε και τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε με την μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *