Loader

Ζυμαρικά με αγκινάρες, κοτόπουλο και λεμόνι

2013-08-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

500γρ.ζυμαρικά της επιλογής σας
175γρ.αγκινάρες τουρσί,στραγγισμένες και κομμένες σε φετάκια
2 στήθη κοτόπουλου σε κυβάκια
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη ή από βάζο
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
200ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το λάδι. Σωτάρω το κρεμμύδι και συμπληρώνω το κοτόπουλο,τον μαιντανό, τις αγκινάρες ,το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το χυμό από το λεμόνι. Πριν αρχίζει να στεγνώνει ρίχνω την κρέμα γάλακτος ,ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά. Αν δεν την χρησιμοποιήσετε το κατεβάζετε όσο είναι ακόμα ζουμερό, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια ,ανακατεύετε και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.