Loader

Ζηλευτή πιπεροσαλάτα

2014-10-04
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

4/10/14

Ζηλευτή πιπεροσαλάτα , μια ακόμα «αξιοζήλευτη» συνταγή του ZannetCooks ,με πιπεριές από το χωριό.

zileftipiperosalata (3) zileftipiperosalata (5)

 

Συστατικά

  • 10-12 πιπεριές κέρατο
  • 2/3 του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
  • Χυμό από ένα λεμόνι και ένα lime
  • ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή όσο πάρει

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να «σκάσει» το εξωτερικό τους.

Βήμα 2

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα και την κλείνουμε καλά. Τις αφήνουμε εκεί 20 λεπτά και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια.

Βήμα 3

Τις βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το λάδι, ώστε να δούμε πόσο χρειάζεται μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο αλλά όχι πολύ αραιό. Το φυλάμε στο ψυγείο 3-4 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα, με ζυμαρικά ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *