Loader

Μπακαλιάρος & λεμονάτο κριθαράκι με βασιλικό

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  


800γρ.μπακαλιάρος
Αλατοπίπερο
Λάδι
Βούτυρο
200γρ.κριθαράκι χονδρό
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
4κ.σ. βασιλικός ψιλ/νος
1 κύβος λαχανικών
1κ.γλ.σκόρδο σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε το μπακαλιάρο στο φούρνο με λάδι, λίγο νεράκι,αλαοπίπερο και το σκόρδο. Βράζουμε σε κατσαρολάκι νερό με τον κύβο και ρίνουμε εκεό το κριθαράκι να βράσει περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σουρώνουμε το κριθαράκι και λιώνουμε βούτυρο στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε λίγο λάδι και το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, το αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το ψάρι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *