Loader

Ελιόψωμο με tapenade και κασέρι

2015-04-26
  • Servings: 5-8
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

1/5/15

Ελιόψωμο με tapenade και κασέρι με πλούσια, χορταστική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

tapolivebread (1) tapolivebread (7)

Συστατικά  

1 και 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές του γλυκού baking powder

Αλατοπίπερο

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα

2/3 του φλιτζανιού tapenade με ελιές Καλαμών και λιαστές ντομάτες ή πατέ ελιάς

1 ½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Method

Step 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking και το αλάτι.

Step 2

Σε ένα άλλο, χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το λάδι και το tapenade. Τα ενώνουμε με το μείγμα αλευριού και προσθέτουμε το τυρί και το ξύσμα λεμονιού.

Step 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά.

Step 4

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180C και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά.

Step 5

Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *