Loader

Δροσερή αγγουροσαλάτα με ανάμεικτο pesto

2015-01-04
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/1/15

Δροσερή αγγουροσαλάτα με ανάμεικτο pesto. Συνέχεια της χθεσινής συνταγής μας ,για να πειραματιστούμε πως το ίδιο pesto μπορεί να ταιριάξει σε κρύα, ζεστά ή ότι άλλα πιάτα τραβάει η όρεξη μας.

mixcucusld (3) mixcucusld (4)

Συστατικά  

1 μεγάλο αγγούρι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 αβοκάντο

1/3 του φλιτζανιού ανάμεικτο pesto ή ότι pesto προτιμάμε

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/4 του φλιτζανιού πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες

χυμό από ένα λεμόνι

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

λευκό ξύδι

 

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αγγούρι, την πιπεριά, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, αφού το ραντίσουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το pesto και αλατοπιπερώνουμε.

Step 2

Ραντίζουμε με λίγο λευκό ξύδι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο ανάλογα τα γούστα. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε.

Step 3

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα αποβραδίς, χωρίς το λάδι , το ξύδι και το αλατοπίπερο και να τη σερβίρουμε την επόμενη ή να την βάλουμε σε μπολ για το γραφείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *