Loader

“Γυμνή” τάρτα με σπανάκι

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

400γρ.σπανάκι
2κ.σ.λάδι
4 φρέσκα κρεμμύδια
3κ.σ. αλεύρι
4κ.σ.φρυγανιά
1 ½ φλ.τυριά τριμμένα
3κ.σ. άνιθος
1κ.σ. βασιλικός
3 αυγά
1/2φλ.γάλα

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βούτυρο για το ταψί Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε εκεί το σπανάκι και το κρεμμυδάκι ψιλ/νο, ίσα ίσα να ροδίσουν και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και φτοντίζουμε να μην έχουν μείνει πολλά υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού ή πυρέξ. Την πασπαλίζουμε πρώτα με το αλεύρι και έπειτα με τη φρυγανιά, κρατώντας μια κουταλιά για το τέλος. Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπωλ και τα ρίχνουμε στο σπανάκι , όπως επίσης τον άνιθο, τον βασιλικό, το γάλα και τα τυριά , κρατώντας το ½ φλιτζάνι επίσης για το τέλος. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί μας. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και έπειτα με το υπόλοιπο τυράκι μας. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *