Loader

Γλυκόξινα noodles με κοτοπουλο

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
Σησαμέλαιο
1/2κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1κ.σ.σουσάμι
1κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι
1κ.γλ.τζίντζερ
300γρ.noodles
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.κέτσαπ
2κ.σ.ξύδι
Χυμό 1 πορτοκαλιού
1κ.γλ.ζάχαρη
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε σησαμέλαιο στο wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά των λαχανικών. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι. Μόλις μαλακώσουν και ψηθούν όλα τα υλικά σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα noodles και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *