Loader

Γκρατέν καλαμποκιού

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

3πατάτες μεγάλες κομμένες σε ροδέλες

2κόκκινες πιπεριές ψιλ/νες

400γρ.καλαμπόκι

3φλ.γκούντα και ρεγκάτο τριμμένα και ανακατεμένα

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.γάλα

φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Βάζουμε μια στρώση πατάτες και από πάνω τις πιπεριές και έπειτα το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Βάζουμε άλλη μια στρώση πατάτες και το υπόλοιπο τυρί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με λίγο αλατοπίπερο και το περιχύνουμε στο φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *