Loader

Γκουλάς

2015-04-17
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 2:00 ω
  • Ready In: 2:15 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

17/4/15

Γκουλάς , μοσχαράκι από την Ουγγαρία. Παραδοσιακό φαγητό με μπόλικη πάπρικα και αρκετές φορές προσθήκη λαχανικών. Το φαγητό σύμβολο για τους Ούγγρους σερβίρεται σήμερα στο τραπέζι μας.

goulash (1) goulash (6)

Ingredients

  • 700gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 400gr. Χυμός ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάμε στην άκρη.

Step 2

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το κύμινο και τη μαντζουράνα.

Step 3

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ανακατεμένο με το ζωμό και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Step 4

Το μεταφέρουμε σε σκεύος φούρνου με καπάκι και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 2 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *