Loader

Γιαουρτολουκουμαδάκια σιροπιαστά

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
4φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3    αυγά
4κ.σ.λάδι
1/2φλ.ζάχαρη
2κ.σ.λικέρ πορτοκαλιού
11/2φλ.γιαούρτι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
3φλ.ζάχαρη
11/2φλ.νερό
4κ.σ.μέλι
Κανέλα-καρύδια τριμμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον 30λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά να βράσει και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι,ανακατεύουμε και αφήνουμε το κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους βουτάμε λίγους λίγους στο σιρόπι και τους βγάζουμε από εκεί με τρυπητή κουτάλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια τριμμένα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *