Loader

Γιαουρτογλυκό με βανίλιες και μαρμελάδα

2014-07-19
  • Servings: 8-10
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/7/14

Γιαουρτογλυκό με βανίλιες και μαρμελάδα. Φανταστικό, ελαφρύ και δροσερό σαν την ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα. Συγκεκριμένα μόλις 5 λεπτά, αφού το είχα βάλει στο φούρνο, όπου μαζί με άλλα 5 λεπτά διακοπής ρεύματος, ήταν αρκετά για να με φοβίσουν πως δεν θα μου πετύχει. Ευτυχώς όμως διαψεύστηκα και ιδού το αποτέλεσμα. Πάω να κάνω καφεδάκι να το απολαύσω! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και μην σας χαλάει τη διάθεση ο καιρός, μπόρα ήταν και πέρασε.

plumyogurtdesert (2) plumyogurtdesert (4)

Ingredients

  • 250gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 250gr. Γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 160gr. Καστανή ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 80ml αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κονιάκ
  • 4- 5 βανίλιες κομμένες σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη της επιλογής μας για το άλειμμα

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι σε ένα μπολ.

Step 2

Σε ένα δεύτερο πιο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, το λάδι και το κονιάκ.

Step 3

Ρίχνουμε στο ρευστό μείγμα, το μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί, πολύ ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ακουμπάμε προσεχτικά τις φέτες του φρούτου, να καλύψουν την επιφάνεια.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα, που έχουμε ανακατέψει ελαφρά, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *