Loader

Γεμιστές πιπεριές με ελιές σπανάκι λιαστές ντομάτες

2013-05-29
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

3πιπεριές

1φλ.ρύζι γλασέ

1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο φρέσκο ή κατ/νο

1/4φλ.πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

Αλατοπίπερο

4κ.σ.λάδι

Φρυγανιά τρίμμα

Method

Step 1

Κόβουμε προσεχτικά το καπάκι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια φυλώντας το καπάκι για τη συνέχεια. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα καταρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι, το σπανάκι ,τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Step 2

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι. Καλύπτουμε με το καπάκι τους και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1 περίπου φλιτζάνι νερό στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Step 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά και άλλα 20 στους 170 χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή κρύα.

Κατηγορία Συνταγής: , , Ετικέτες: , , , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *