Loader

Γεμιστές πιπεριές με ελιές σπανάκι λιαστές ντομάτες

2013-05-29
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

3πιπεριές

1φλ.ρύζι γλασέ

1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο φρέσκο ή κατ/νο

1/4φλ.πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

Αλατοπίπερο

4κ.σ.λάδι

Φρυγανιά τρίμμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Κόβουμε προσεχτικά το καπάκι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια φυλώντας το καπάκι για τη συνέχεια. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα καταρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι, το σπανάκι ,τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα2

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι. Καλύπτουμε με το καπάκι τους και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1 περίπου φλιτζάνι νερό στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βήμα3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά και άλλα 20 στους 170 χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *