Loader

Γαλοπούλα με λαχανικά σε κινέζικο στυλ

2014-03-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/3/14

Εδώ υγεία και νοστιμιά πάνε πακέτο… με πολύ μεγάλη επιτυχία και οι πιστοί της σελίδας το έχετε ήδη διαπιστώσει πολλές φορές. Γαλοπούλα με λαχανικά σε κινέζικο στυλ , ελλείψει ασιατικών noodles . Η επιλογή δική σας!

chineseturkey (3) chineseturkey (4)

 

Συστατικά

  • 320gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι μαύρο μπρόκολο ή ότι έχουμε, κομμένο σε τουφάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • ½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών φρέσκες ή από βάζο
  • Χυμός 1 Lime
  • 1 κουταλιά της σούπας fish sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας oyster sauce
  • Σουσάμι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε τα τουφάκια από τα δυο ειδών μπρόκολα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό σησαμέλαιο σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις λωρίδες γαλοπούλας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά, ανάλογα πόσο καλοψημμένη την θέλουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger. Ρίχνουμε την fish sauce και το χυμό Lime και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, τις φύτρες, την oyster sauce και λίγο αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι, ζυμαρικά ή σκέτο και μπόλικο σουσάμι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *