Loader

Γαλοπούλα με κριθαράκι ολικής και σάλτσα ντομάτας

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2μπούτια γαλοπούλας χωρίς κόκκαλο

1κ.γλ.κύμινο

Αλατοπίπερο

1ντομάτα τριμμένη

1φλ.χυμός ντομάτας

1/4φλ.λάδι

1 ½ φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

4φλ.ζωμός κοτόπουλου

4σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1/4κ.γλ.μπούκοβο

1πρέζα ζάχαρη

1/3κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελάχιστο νερό σε ένα καταρολάκι να αχνιστούν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το άχνισμα άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, τον κόλιαντρο, τη ζάχαρη , το μπούκοβο και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε τα 3 φλιτζάνια ζωμού και σιγοβράζουμε 40 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα για 10-12 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με το λάδι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *