Loader

Γαλοπούλα με γιαουρτένια γέμιση

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:45 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με κοτόπουλο. Εμείς στο σπίτι αν δεν έχουμε τραπέζι αγοράζουμε μπούτι γαλοπούλας ή κάποιο άλλο μέρος της και απλά τη γέμιση την ψήνουμε δίπλα στο κομμάτι της γαλοπούλας μέσα στη γάστρα.

Συστατικά  

1γαλοπούλα
1κιλό γιαούρτι
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Χυμό 2 λεμονιών
1 ½ φλ.ρύζι Καρολίνα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ρύζι με το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με αυτό τη γαλοπούλα κι αν περισσέψει βάζουμε τη γέμιση τριγύρω από τη γαλοπούλα όταν θα την βάλουμε στρη γάστρα. Ραντίζουμε με λάδι και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λαδάκι να καλύψουμε τη γαλοπούλα μέχρι τη μέση. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου στους 220C. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με τη γέμιση ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *