Loader

Γαλοπούλα μελένια γάστρας με πιπεριές

2013-06-11
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 1:15 ω
  • Ready In: 1:35 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

1μπούτι γαλοπούλας

5-6 πιπεριές κέρατο πράσινες και 5-6 κόκκινες (ή Φλωρίνης)

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/4φλ.μέλι

1κ.σ.μουστάρδα πικάντικα

1/2κ.σ.ρίγανη

1φλ.λευκό κρασί

Method

Step 1

Βάζουμε τις πιπεριές και το μπουτάκι στην γάστρα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε λίγο το μέλι να λιώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Ψήνουμε με κλεισμένο το καπάκι για 45 λεπτά και άλλα 30 με το καπάκι ανοιχτό να πάρει χρώμα και να μελώσει η σαλτσούλα. Το σερβίρουμε ζεστό με τις πιπεριές και σάλτσα από τη γάστρα και κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *