Γαλοπούλα μελένια γάστρας με πιπεριές
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
- Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπούτι γαλοπούλας
5-6 πιπεριές κέρατο πράσινες και 5-6 κόκκινες (ή Φλωρίνης)
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/4φλ.μέλι
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικα
1/2κ.σ.ρίγανη
1φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πιπεριές και το μπουτάκι στην γάστρα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε λίγο το μέλι να λιώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Ψήνουμε με κλεισμένο το καπάκι για 45 λεπτά και άλλα 30 με το καπάκι ανοιχτό να πάρει χρώμα και να μελώσει η σαλτσούλα. Το σερβίρουμε ζεστό με τις πιπεριές και σάλτσα από τη γάστρα και κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.