Loader

Γίγαντες με λουκάνικο της μαμάς μου

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (1.5 / 5)

1.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

400γρ.φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
5-6 κλωνάρια σέλινο ψιλ/νο
1κρεμμύδι τριμμένο
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ½ φλ.ντοματάκια κονσέρβα
250γρ.σπανάκι χοντροκομμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε 30- 35 λεπτά τα φασόλια με μπόλικο νερό. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτάκια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τους γίγαντες στραγγισμένους σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω τους τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε και το σπανάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Βάζουμε στο multi το ψωμί και το λουκάνικο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Σε αντικολλητκό τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και ροδίζουμε το μείγμα λουκάνικου, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.