Loader

Ομελέτα με γαρίδες και αβοκάντο

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

2 αβγά μεγάλα
2 ασπράδια αβγού
1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
2 κουτ. σούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις γαρίδες σε στεγνό τηγάνι και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μπολ και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον βασιλικό. Χτυπάμε μαζί τα 2 αβγά και τα 2 ασπράδια σε ένα άλλο μπολ για 5 δευτερόλεπτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Βάζουμε το βούτυρο σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να «αφρίσει». Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το αβγό σε όλα του τα σημεία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο στη μισή πλευρά. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα γάντι το τηγάνι μας και γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο. Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας που δεν έχει γέμιση πάνω από την άλλη και σερβίρουμε απευθείας την ομελέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *