Loader

Βελουτέ κουνουπιδιού με pesto μαϊντανού

2015-05-16
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/5/15

Βελουτέ κουνουπιδιού με pesto μαϊντανόυ με πασατέμπο για ένα πιάτο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια αδιαμαρτύρητα.

caulpestosoup (1) caulpestosoup (3)

Συστατικά  

Για τη σούπα:

1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε φουντάκια

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 κεφάλι σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

2 ½ φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών

Για το pesto:

1 ματσάκι μαϊντανός

2 σκελίδες σκόρδο

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι ψίχα πασατέμπο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη σούπα: Αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα φουντάκια από το κουνουπίδι και το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Τυλίγουμε το σκόρδο ολόκληρο σε αλουμινόχαρτο, αφού το ραντίσουμε με λίγο από το λάδι. Το ακουμπάμε στην άκρη του ταψιού και τα ψήνουμε όλα μαζί για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και καθαρίζουμε το σκόρδο, πιέζοντας με τα δάχτυλα να βγει η ψημένη ψίχα. Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά, το γάλα, το ζωμό και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά. Το πολτοποιούμε στο multi, αφού κρυώσει λίγο ή με την ειδική ράβδο.

Βήμα 5

Για το pesto: Χτυπάμε στο multi πολύ καλά, όλα τα υλικά για το pesto και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 6

Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σούπα χλιαρή με μια γενναιόδωρη κουταλιά από το pesto. Αν θέλουμε ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι το pesto πάνω στη σούπα, να δημιουργηθεί ωραίο κυκλικό σχήμα και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *