Loader

Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας Νάξου με πράσο

2013-11-13
  • Μερίδες: ΄2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/11/13

Κοιμόμαστε με τον κατακλυσμό, ξυπνάμε με την λιακάδα. Τι είναι και αυτά τα καιρικά φαινόμενα; Ξυπνάς, ρίχνει καρέκλες, ντύνεσαι, αδιάβροχο, ομπρέλα, μπότες, έξω ήλιος… καλά είναι όμως, έχει την πλάκα του. Εμείς προχθές βράδυ ξεκινήσαμε από
Γλυφάδα με την νεροποντή και τον πανικό στους δρόμους να πάμε Κορυδαλλό σε ένα φίλο. Θετική σκέψη.. και όλα περνάνε όμορφα και ανώδυνα!

Στο θέμα μας όμως, μόλις πρώτη φορά το Σάββατο λοιπόν, γεύτηκα αυτήν την καταπληκτική γλυκοπατάτα Νάξου, προσφορά του κυρίου που αγοράζουμε πατάτες , κρεμμύδια και καρπούζια το καλοκαίρι.

Διαφορετική από όλες τις προηγούμενες που έχω μαγειρέψει. Ως τώρα έκανα αυτές τις πορτοκαλοκόκκινες  με την βελούδινη γεύση όμοια με της κολοκύθας.

Η γλυκοπατάτα Νάξου όμως, δεν αρκείται στον χαρακτηρισμό «βελούδινη». Δεν είναι μια κοινή γλυκοπατάτα αλλά μια πλούσια ρίζα της γης με  γεύση πατάτας και κάστανου, αδιαχώριστη!

Μια βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας για σήμερα, μια κρεμώδης σούπα γλυκοπατάτας και πράσου για χειμωνιάτικες βραδιές που επιτέλους αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε!

Συστατικά  

1 μεγάλο πράσο κομμένο σε κομμάτια

1 μεγάλη γλυκοπατάτα Νάξου ή άλλη (*όχι κόκκινη), κομμένη σε κομμάτια

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

¼ του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

1 φύλλο δάφνης

1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών

½  κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε την γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να σοταριστούν ελαφριά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις κρυώσει λίγο , αφαιρούμε τη δάφνη ,πολτοποιούμε τη σούπα στο multi και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Το βάζουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο, αν θέλουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *