Loader

Βασιλόπιτα delice της Ζαννέτ

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

250γρ.βούτυρο + λίγο ακόμα για τη φόρμα

2φλ.ζάχαρη

1 1/2φλ.γάλα

3 αυγά

5κ.σ.κάκαο

1 πακ.αλεύρι κόκκινο

2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1 morfat(+άχνη ζάχαρη και λικέρ)

1 ζαχαρούχο γάλα  * και τα 2 για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα,σαν μους.Ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα,τις βανίλιες,το κακάο και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.Και φυσικά το φλουρί! Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα κέικ,ρίχνετε το μείγμα και το ισίωνετε με σπάτουλα.Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά. Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.Χτυπάμε το μόρφατ μέχρι να αφτατέψει-σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού) και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή σαντιγύ.Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα την χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε το κέικ και το κόβουμε κατά μήκος σε 2 δίσκους. Βάζετε την πάνω μεριά ξανά στη φόρμα.Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε και τον άλλο δίσκο από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *