Loader

Βασιλόπιτα με κολοκύθα

2014-12-31
  • Ποσότητα: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

31/12/14

Βασιλόπιτα με κολοκύθα για φέτος.Άλλη μια χρονιά πέρασε φίλες και φίλοι με καλές, κακές, εύκολες ή δύσκολες στιγμές. Όπως και να έχει βρισκόμαστε πάλι εδώ, έχοντας πάνω από όλα την υγεία μας που είναι, όσο κουραστικό κι αν ακούγεται κάποιες φορές, ειδικά στα αυτιά των μικρότερων, το πιο σημαντικό. Σας εύχομαι ολόψυχα μια νέα χρονιά όπως την έχετε ονειρευτεί. Αφήστε τα κακώς κείμενα πίσω και κοιτάξτε μπροστά. Η ζωή δεν μας τα φέρνει πάντα όπως τα επιθυμούμε αλλά με ψυχική ισορροπία και ανθρώπους που μας αγαπούν, όλα γίνονται καλύτερα. Ευτυχισμένο το 2015 λοιπόν και καλή διασκέδαση ότι κι αν κάνετε.

vasilopita2015 (5)vasilopita2015 (1)

Συστατικά  

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Μια πρέζα αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη ή λευκή

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι applesauce έτοιμη ή σπιτική

1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια ή βανιλίνη

3 αυγά

2 φλιτζάνια πουρές κολοκύθας

Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Φλουρί ή κέρμα, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το baking, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και φυλάμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας με την υγρή βανίλια.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι, την applesauce και το λάδι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το μείγμα κολοκύθας και στην συνέχεια ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ελαφριά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή ένα στρογγυλό ταψί. Πιέζουμε το τυλιγμένο κέρμα ή φλουρί.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Κοσκινίζουμε από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με διακοσμητικά της αρεσκείας μας, ξηρούς καρπούς ή ότι προτιμάμε. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *