Loader

Αυγοσαλάτα τέλεια!

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

12 αυγά βρασμένα
4 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα από ίνες και ψιλοκομμένα σε καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κόκκινα, ψιλοκομμένα
2 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αυγά. Κόβουμε και πετάμε πάντα τα σημεία που έχει περάσει η βαφή. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε στο ξύλο κοπής και τα ρίχνουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλερι, τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε κατά βούληση και τρίβουμε μαύρο πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά με 2 κουτάλες μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να πάρουν ένα κίτρινο χρώμα (από τον κρόκο των αυγών). Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα σκέτη, αλειμμένη σε φέτες ψωμιού, μέσα σε σάντουιτς ή ως συνοδευτικό σε ένα κρέας μαζί με μαρουλοσαλάτα. Διατηρείται για 2 ημέρες από την παρασκευή της στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.

Αυγοσαλάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *