Loader

Φοκάτσια με δενδρολίβανο και ψημένο σκόρδο

2015-02-14
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 3:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 3:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

23/2/15

Φοκάτσια με δενδρολίβανο και ψημένο σκόρδο για όσους θέλουν να κάνουν την διαφορά στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.

rstdgarlicfoc (1) rstdgarlicfoc (4)

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • 12 πράσινες ελιές , χωρίς κουκούτσι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 4 ½ κουταλιές της σούπας λάδι
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Την τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να αφρίζει.

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς, καθώς επίσης και δυο κουταλιές από το λάδι.

Βήμα 4

Τα χτυπάμε για 1- 1 ½ λεπτό, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Την καλύπτουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ½ -2 ώρες.

Βήμα 5

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη να απλωθεί σε όλο το ταψί. Το αφήνουμε πάλι στην άκρη για άλλα 30 λεπτά.

Βήμα 6

Πιέζουμε το σκόρδο να ξεχωρίσουμε τη φλούδα από την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το δενδρολίβανο. Ακουμπάμε τις ελιές σε διάφορα σημεία πάνω στη ζύμη και τα πιέζουμε ελαφρά. Διασκορπίζουμε με τα χέρια το μείγμα σκόρδου και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *