Loader

Ατζέμ πιλάφι

2013-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

1φλ.ρύζι καρολίνα
4φλ.νερό
100γρ.φιδές θρυματισμένος ή κριθαράκι μέτριο
1κ.σ.βούτυρο φρέσκο
1/2κ.γλ.ζάχαρη στη μύτη
1/2κγλ.κανέλα
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το μισό βούτυρο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 8 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το φιδέ ή το κριθαράκι, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το φιδέ και ελάχιστο βραστό νεράκι. Αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με μια πετσέτα και με το καπάκι. Αφήνουμε το πιλάφι να κρυώσει και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το πιλάφι με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

Κατηγορία Συνταγής: , , Ετικέτες: , Συστατικά: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *