Loader

Αρωματικό κοτόπουλο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμένο
4-5λιαστές ντομάτες
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πρέζα ζάχαρη
2κ.σ.ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2κύμινο
1/3κ.γλ.κανέλα
1/3κ.γλ.γαρύφαλλο
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ξύδι ,τις λιαστές ντομάτες και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλυφτεί το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σαλτσούλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μακαρόνια και τυράκι τριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *