Loader

Αρωματικά λαδοκούλουρα

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.λάδι
600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2ξυλάκια κανέλας
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Χυμό 2 πορτοκαλιών
Χυμό 1 λεμονιού
1κ.γλ.σόδα
1/3φλ.τσίπουρο
1 1/2φλ.ζάχαρη
Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε 1/2φλ.νερό με τα ξυλάκια της κανέλας μέσα για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού διαλυμένοι με τη σόδα. Συνεχίζουμε με το τσίπουρο και το ζουμί από την κανέλα που κρατήσαμε. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη απαλή και λαδερή. Με το κουτάλι ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ζύμη μεγέθους ενός καρυδιού περίπου. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *