Loader

Αρνί πρασοσελινάτο γάστρας

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:45 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι

Λάδι

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1/2φλ.λευκό κρασί

Χυμός 2 λεμονιών

Αλατοπίπερο

1/2ματσάκι σέλινο ψιλ/νο

1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

2καρότα κομμένα σε ροδέλες

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1κ.γλ.μπαχάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το αρνί στη γάστρα και από πάνω διασκορίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 1 ½ ώρα περίπου. Αν θέλουμε μπορούμε προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να πάρει πιο ροδοκόκκινο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα. Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.